Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Esitlus laaditakse üles. Palun oodake

Turismi juhtimislaud.

Seotud esitlused


Teema esitlus: "Turismi juhtimislaud."— Esitluse väljavõte:

1 Turismi juhtimislaud

2 Eesti Statistikaamet on Euroopa Tooted/Teave: statistika, andmed
Statistikaseadus §1 Riikliku statistika eesmärk on kajastada ühiskonna olukorda ja muutusi ning varustada ühiskonda rahvastiku, sotsiaalvaldkonna, majanduse ja keskkonna arengu seisukohalt olulise teabega, sealhulgas arengukavade ja prognooside koostamiseks, erinevate poliitikate kujundamiseks, teadus- ja rakendusuuringute tegemiseks ning teadmuspõhiste otsuste langetamiseks. Eesti Statistikaamet on Euroopa efektiivsem ja innovaatilisem usaldusväärse ning tarbijasõbraliku statistika tootja (andmeagentuur) aastaks 2022. Tooted/Teave: statistika, andmed Teenused: andmehõive, anonümiseerimine, virtualiseerimine, analüüs (sh. andmekaeve), andmehaldus, registrite pidamine Mitut näitajat statistikaamet toodab? Mitut andmeelementi Statistikaamet toodab? Efektiivsuse mõõdikud: Statistika tegemiseks kuluv tööaeg Innvatsiooni mõõdikud: Registrite osakaal, Uued näitajad Usaldusväärsuse mõõdikud: Avaldamiskalender, usaldusindeks, missioonide tulemused Tarbijasõbralikkuse mõõdikud: Andemeesitajate ajakulu, hinnang, Tarbijate hinnang, Meedia-ja veebikajastused

3 Juhtimislau(a)d Olulised juhtimis-indikaatorid Statistikaamet
Teised teenuse-pakkujad Registrid ja andmekogud Sisend ettevõtja juhtimislauale Erialaliidu juhtimislaud API loetav baas Sektori võrdlus Geoinfo

4 Olulised näitajad Andmekoosseisu kokkuleppimise periood: jaanuar – august Kokkuleppimisse olid kaasatud: Hotellide ja Restoranide Liit (vedas eest turismiga seotud erialaliitude koostööd), Turismifirmade Liit, Konverentsikorraldajate Liit, SPAA Liit, Tallinna Ettevõtlusamet, MKM, EAS, EP kui statistika tootja Arutelu all oli 86 koguselise muutuja vajalikkus juhtimislauale. Kokku lepiti, et juhtimislauale läheb 65 koguselist muutujat. Näiteks: Majutatute arv tuleb jaotada kriteeriumi järgi: 1) Elukohariik; Eesti kokku, maakond, suuremad linnad Tallinn, Tartu, Narva, Pärnu (kuu) 2) Reisi eesmärk; residendid, mitte residendid; Eesti kokku, maakond, suuremad linnad Tallinn, Tartu, Narva, Pärnu (kuu) 3) Hotellid (55101), Eesti, maakond, suuremad linnad Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva (aasta) Koguse-line EUR, tonn, %, jt. Ajaline Päev, kuu, kvartal, aasta Klassifitseeriv Maakond, liik, sugu, jt.

5 Näitajate kuvamine 65st muutujat kuvatakse juhtimislauale etapiti.
Esimeses etapis (tähtaeg ) kuvatakse need andmed, mis on AB-s avaldatud. Kokku on selliseid koguselisi muutujaid 40, 57 kuvamoodulit (graafikut/kaarti). 2-4 etapi kuvamoodulite realiseerimine vajab suuremal või vähemal määral SA juba olemasolevate andmete lisatöötlust ja AB-s avaldamist: 2. etapp: täiendavalt arvutatud muutujad SA-s olemasolevate sisendandmete pealt. 3. etapp: täiesti uute muutujate arvutamine, vajalik on koguda ka sisendandmeid ja sõlmida kokkulepped andmete saamiseks 4 etapp: teiste asutuste portaalides/registrites (MTA; keskkond meetings.ee) olevate andmete vahendamine, st maheandmed, millele SA ei pane kvaliteedimärki juurde. Siia gruppi kuulub ka EP andmebaasist andmete vahendamine (eelnevalt on vaja sõlmida kokkulepped, teiste asutuste valmisolek andmete edastamiseks ja hinnastamine). Etappidesse jaotuse aluseks on töömaht ja ühetaolisus etapid ei tähenda ajalist järjestust, neid on võimalik realiseerida ka paralleelselt.

6 Lahendus: personaliseeritud vaade
Rolli- ja huvipõhised vaated Näide: Eraisik, Ettevõtja Erialaliit

7 Lahendus: personaliseeritud vaade
Valdkonna põhised vaated Näide: Turism SPA Konverentsid

8 Lahendus: personaliseeritud vaade
Lihtne personali-seerida Näide: Kuvandid Elemendid

9 Operatiivne andmeteenus
ALLIKAD LIGIPÄÄS KASUTAJA-LIIDESED SÜSTEEMID METAANDMED ERP, REGISTRID TURVALISUS ANDMEJÄRV ANDMELADU ANDMEANALÜÜS DESKTOP VEEB ASJADE INTERNET MOBILE BAAS SEMIOOTIKA SENSORID, LOGID VIRTUALI- SEERIMINE VISUALISEERI MINE KÜSITLUSED ANONÜMI- SEERIMINE SOTSIAAL- MEEDIA R&D RAPORTID NLP AVA-ANDMED OTSIMINE (KAEVE) JUHTIMISLAUAD MODELEERIMINE MASINÕPE TEENUSED ISETEENINDUS Allikas:

10


Alla laadida ppt "Turismi juhtimislaud."

Seotud esitlused


Google'i reklaam